↓ Spring naar submenu

VCA Certificering van veiligheid in de werkomgeving.

Vanuit het streven naar veilige werkomstandigheden is in Nederland het initiatief ontwikkeld om praktische veiligheidsaspecten-en risico’s in werkuitvoering onder te brengen in een certificeerbare norm. De Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) treedt inmiddels al jaren op als toezichthouder van het VCA schema welke ook zijn weg gevonden heeft naar ondermeer België, Duitsland, Engeland, Zwitserland en Oostenrijk.

VCA is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden met verhoogd risico uitvoeren. Het schema heeft een semi-generiek karakter, wat inhoudt dat de norm toepasbaar is op elk type bedrijf of instelling, ongeacht het soort bedrijfsactiviteit binnen (voornamelijk) de (proces)industrie en de bouw & installatie sector, alsmede dienstverlenende bedrijven waarbij veiligheidsaspecten in werkuitvoering een belangrijke rol spelen. Het schema kent 2 varianten:

  • VCA* is bedoeld voor bedrijven die geen onderaannemers inschakelen.
  • VCA** is bedoeld voor bedrijven die onderaannemers inschakelen.
De audits en certificering voor VCA worden uitgevoerd door Bureau Veritas Certification die hiervoor door de RvA is geaccrediteerd. Een gebundelde aanpak van het certificatie-proces voor uw bedrijf draagt bij aan een effectieve uitvoering.

Aanvragen VCA certificatie

Het aanvragen van certificatie gaat bijzonder eenvoudig. Voor de te volgen stappen verwijzen wij u naar de pagina Aanmelden / offerte aanvragen van deze website.

Veritas logo
Top