↓ Spring naar submenu

BRL 6000 Certificeringsregeling voor gas-, water-en elektrische installaties.

Het ontwerpen, installeren en beheren van gas, water- en elektrische installaties ten behoeve van woningen, bedrijfspanden en publiekelijk toegankelijke gebouwen is in Nederland wettelijk geregeld en opgenomen in het Bouwbesluit. De eisen uit het Bouwbesluit hebben betrekking op veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energie zuinigheid en milieu. De nationale beoordelingsrichtlijn BRL 6000 is de certificatienorm die vanuit de wettelijke verplichtingen toegespitst is op veiligheid en deskundigheid bij het ontwerp, de installatie en het onderhoud van gas, water- en elektriciteitsinstallaties. De norm omvat naast de voormalige norm BRL 6001 (gas, water en elektriciteit) inmiddels aanvullende toepassingen op het gebied van klimaat en energie omzetting. Het schema is van toepassing op installateurs van voorzieningen voor elektriciteit, verlichting, gas, water en waterafvoer, klimaat (ventilatie en verwarming) en energie omzetting, evenals het onderhoud en beheer hiervan.

De audits en certificering voor BRL 6000 worden uitgevoerd door Bureau Veritas Certification die hiervoor door de RvA is geaccrediteerd. Een gebundelde aanpak van het certificatie-proces voor uw bedrijf draagt bij aan een effectieve uitvoering.

Aanvragen certificatie BRL 6000

Het aanvragen van certificatie gaat bijzonder eenvoudig. Voor de te volgen stappen verwijzen wij u naar de pagina Aanmelden / offerte aanvragen van deze website.

Veritas logo
Top