↓ Spring naar submenu
Met dit examen wordt getoetst of de kandidaat kennis en inzicht heeft van NFPA 13, 20, 22 en 25 inclusief de geldende bepalingen. Om het examen NFPA Sprinklertechnicus te kunnen volgen moet de cursist in het bezit zijn van het diploma Sprinklertechnicus of een soortgelijk diploma.

Planning en aanmelden

Een NFPA Sprinklertechnicus examen wordt tijdens 1 dagdeel afgenomen.

Het examen

Hieronder een samenvatting van de belangrijkste informatie. Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij u naar het CIBV examenreglement alsmede de eindtermen, te downloaden onderaan deze pagina. Het examen wordt uitsluitend in het Nederlands afgenomen. Het is niet mogelijk om het examen in een ander taal af te nemen.

Onderdelen per examen

Open vragen 120 min.


Geldige legitimatie verplicht

Een kandidaat kan slechts aan het examen deelnemen indien tijdens het examen een geldig legitimatiebewijs (zie examenreglement) kan worden voorgelegd.

Toegestane materialen

  • Een eenvoudige, niet programmeerbare rekenmachine
  • Bij het examen mag gebruik maken van (door u zelf mee te nemen) normen, ook benaderbaar via tablet of laptop (deze dient op vliegtuigmodus te staan)
  • Eenvoudig tekenmateriaal

Overige informatie

De kandidaten ontvangen ca. 2 weken voor het examen een uitnodiging  met daarin o.a. vermeld de aanvangstijd en locatie (dit verschilt per examen).

Top