↓ Spring naar submenu

Inleiding

Junior Engineer Sprinklertechniek

In dit examen wordt getoetst of de kandidaat kennis en inzicht heeft van NEN-EN-12845:2015 / NEN-1073:2018 inclusief geldende bepalingen. Daarnaast moet de kandidaat in staat zijn om onder toezicht van een sprinklertechnicus ontwerptekeningen voor “standaard” sprinklerinstallaties te vervaardigen, sprinklermaterialen en bouwkundige doorvoeringen kunnen toepassen, basisinzicht hebben in kostencalculaties en materialen kunnen uittrekken voor een sprinklerinstallatie.

Overzicht examens

Voor een overzicht van alle geplande examens kunt u terecht op de volgende link:

Overzicht brandexamens

Voor het examen Junior Engineer Sprinkerlertechniek blijft een voldoende voor een examenonderdeel 24 maanden geldig. Binnen deze periode kunnen er herexamen(s) worden afgelegd.

Het examen

Deze webpagina geeft een samenvatting van de belangrijkste informatie. Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij u naar het CIBV examenreglement alsmede de eindtermen:

Eindtermen Junior Engineer Sprinklertechniek

Onderdelen per examen:

Junior Engineer Sprinklertechniek
* Meerkeuzevragen en Open vragen 45 min.
* Hydraulisch rekenen 120 min.
* Ontwerpen 180 min.

Vaststellen eindcijfers:

Om te kunnen slagen voor een onderdeel, dien je een 6 of hoger te behalen.

Geldige legitimatie verplicht
Een kandidaat kan slechts aan het examen deelnemen indien tijdens het examen een geldig legitimatiebewijs (zie examenreglement) kan worden voorgelegd.

Toegestane materialen

Algemeen: Een zwart schrijvende pen
Voor het beantwoorden van de vragen mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van een eenvoudige, niet programmeerbare rekenmachine
Meerkeuzevragen: Er mag géén gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen / lesmateriaal
Hydraulisch rekenen:
Ontwerpen:
Bij de examenonderdelen Hydraulisch rekenen en Ontwerpopdracht mag u gebruik maken van (door u zelf mee te nemen) normen, syllabi en andere literatuur en eenvoudig tekenmateriaal

 

Overige informatie

Tijden: tussen 08:30 en 17:00 uur.

De kandidaten ontvangen uiterlijk 2 weken voor het examen een uitnodiging  met daarin o.a. vermeld de aanvangstijd.

In verband met de wisselende grootte van de examengroepen worden de examens op diverse locaties afgenomen. De juiste locatie wordt per examen doorgegeven in de uitnodigingsbrief die de kandidaten ontvangen.

Top