Harrit Broos
Harrit Broos • 2 minuten leestijd

Zoals bekend wordt per 1 januari 2015 de Regeling Brandmeldinstallaties 2002 ingetrokken. Hiermee komt ook de mogelijkheid tot certificering voor PvE Opsteller te vervallen.

CIBV heeft in 2011 de Regeling UPD Opsteller geïntroduceerd. UPD staat voor Uitgangspuntendocument en binnen deze Regeling worden ook opstellers van Programma’s van Eisen voor brandmeldinstallaties gecertificeerd. Inmiddels zijn voor het opstellen van Programma’s van Eisen voor brandmeldinstallaties 11 bedrijven gecertificeerd. Het aantal zal zich binnenkort nog uitbreiden. Het is ook mogelijk om de certificatie uit te breiden met uitgangspuntendocumenten voor andere brandbeveiligingsinstallaties zoals ontruimingsalarminstallaties.

Hoewel in de nieuwe CCV Certificatieschema’s momenteel nog niet wordt verwezen naar de certificatie van de opsteller van het PvE, biedt certificatie voor opdrachtgevers het vertrouwen dat de kwaliteit van de opsteller gewaarborgd is. Hiermee kan de opsteller van Programma’s van Eisen zich onderscheiden.

Voor meer informatie over de Regeling UPD opsteller, kijk hier.

Heeft u belangstelling voor deze certificatie, neem dan contact met ons op. Wij zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden met u door te nemen.

Top