Harrit Broos
Harrit Broos • 2 minuten leestijd

Met ingang van 2017 is de VRKI attractiviteitlijst gewijzigd voor de categorie├źn ‘Mobiele telefoons’ en ‘Dranken zwak alcoholisch’. Voor beide categorie├źn geldt dat de attractiviteit is verlaagd naar aanleiding van actuele verzekeringsgegevens van het Verbond van Verzekeraars.

Dit betekent dat deze goederen minder aantrekkelijk geworden zijn voor diefstal, en dat aan de beveiliging van deze goederen daarom minder zware eisen gesteld worden.

Attractiviteit
In bedrijven kunnen verschillende soorten goederen en/of inventaris aanwezig zijn, met een verschillende waarde en een verschillende attractiviteit. Naast de waarde van goederen en inventaris is de attractiviteit bepalend voor de risicoklasse van het bedrijf.

Het Verbond van Verzekeraars ziet toe op de actualiteit van de attractiviteitlijst. Op basis van actuele ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt worden nieuwe attractieve goederen aan de lijst toegevoegd en inschalingen aangepast.

Kijk voor de actuele VRKI documenten kunt u altijd terecht op de pagina BORG van de website van CIBV. Of download de gewijzigde documenten hieronder:
VRKI kaart 2017
VRKI voor bedrijven 2107

Top