Harrit Broos
Harrit Broos • 3 minuten leestijd

PERSBERICHT

Unica Automatic Sprinkler gecertificeerd als erkend branddetectiebedrijf.

Op vrijdag 10 oktober 2008 namen Robert Marchal en Tom Verschoor van Unica Automatic Sprinkler officieel het certificaat Erkend Branddetectiebedrijf in ontvangst. Het certificaat werd uitgereikt door Harrit Broos, algemeen directeur van LPCB Nederland. Unica Automatic Sprinkler is het eerste LPCB erkende branddetectiebedrijf. Het LPCB keurmerk is over de hele wereld bekend en heeft in Nederland een sterk vertrouwen bij overheid en verzekeraars. Aan de uitreiking werd door LPCB een feestelijk tintje gegeven met een onvervalste LPCB taart. 

Zware eisen

De eisen voor de erkenning branddetectiebedrijf zijn zwaar. Toch is Unica Automatic Sprinkler vlot door het certificatietraject gekomen. Unica is al jaren ISO 9001 gecertificeerd én LPCB erkend sprinklerinstallateur. Bovendien had Unica zich voor de specifieke eisen als branddetectiebedrijf goed voorbereid onder leiding van haar eigen kwaliteitsafdeling.

Certificeren brandmeldinstallaties

Met het door LPCB uitgereikte certificaat mag Unica Automatic Sprinkler certificaten afgeven voor brandmeldinstallaties. Het certificaat voor brandmeldinstallaties is onder meer vereist volgens het vanaf 1 november 2008 van kracht zijnde Gebruiksbesluit.

Landelijk werkzaam

Unica Automatic Sprinkler maakt deel uit van Unica Installatiegroep B.V. en opereert landelijk vanuit het Hoevelakense hoofdkantoor van Unica. Brandbeveiliging van gebouwen is het specialisme van Unica Automatic Sprinkler. De Unica Installatiegroep heeft 18 vestigingen verspreid over Nederland en richt zich op de engineering, realisatie, financiering en het onderhoud van alle gebouwgebonden installaties. Met een omzet in 2008 van zo’n 300 miljoen euro is Unica de grootste zelfstandige installateur van Nederland. 

Voor meer informatie: 

LPCB Nederland B.V., Harrit Broos, tel. 0418-573880

Unica Automatic Sprinkler, Robert Marchal, tel. 033-2478061

Top