Harrit Broos
Harrit Broos • 2 minuten leestijd

Op 15 september 2008 verzorgde LPCB Nederland, met inbreng van VSI en NOVB,  een speciale middag voor toekomstig, voorlopig en volledig erkende sprinklerinstallateurs.

Op het programma stond een uitgebreide toelichting op de in juli 2008 uitgekomen versie 3.0 van het certificatieschema LPS 1233.

Na een inleiding door Harrit Broos van LPCB Nederland, werd het woord gegeven aan Rob Hartgerink van de NOVB (Nederlandse. Organisatie van Brandveiligheid) die mede namens de VSI (Verenigde Sprinkler Installateurs) sprak. Hij belichtte de nieuwe versie 3.0 vanuit de visie van de sprinklerinstallateurs en maakte de link met de toekomstige ontwikkelingen in het kader van het CCV certificatieschema.

Vervolgens werd het woord gegeven aan Huib Timmerman van LPCB Nederland. Na een korte inleiding over LPCB en de geschiedenis van de certificering van sprinklerinstallaties lichtte hij de veranderingen in de delen 1, 2 en 3 van het gewijzigde certificatieschema toe.

Na de pauze werd het gloednieuwe deel 3-O van de LPS 1233 gepresenteerd door Harrit Broos. In dit nieuwe deel bevinden zich de grootste veranderingen voor de sprinklerinstallateurs.

Tenslotte was er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en ook bij het hapje en drankje achteraf werd er nog nagesproken over de gevolgen van de wijzigingen voor alle partijen.

Top