Harrit Broos
Harrit Broos • 4 minuten leestijd

PERSBERICHT

Technisch dienstverlener GTI ontvangt als eerste organisatie in Nederland het officiĆ«le LPS 1233-3O certificaat. Het LPS 1233-3O certificaat – wat zowel door de overheid als de verzekeraars wordt erkend – is voor organisaties het bewijs en de garantie dat de sprinklerinstallaties perfect worden onderhouden. GTI heeft het certificaat ontvangen van de keuringsinstantie LPCB voor het onderhoud van de sprinklerinstallaties bij Kees Becker Logistiek uit Zeewolde.

Sinds november 2008 zijn bedrijven verplicht om een geldig en door de overheid aanvaard certificaat in bezit te hebben waaruit blijkt dat de sprinklerinstallatie goed functioneert, wordt onderhouden en wordt gecontroleerd. GTI heeft jarenlange kennis en ervaring opgebouwd en is dan ook erg verheugd op deze certificering. Jan Zaal, Commercieel Manager Utiliteit GTI Noordwest: “Wij zijn trots dat GTI als eerste technisch dienstverlener in Nederland het LPS 1233-3O certificaat heeft ontvangen om uit te geven aan Kees Becker Logistiek. Dit certificaat toont aan dat een integrale oplossing op het gebied van brandbeveiliging een grote meerwaarde heeft voor onze klanten. Binnen GTI noemen we dit de Human Comfort, het bijdragen aan een comfortabele en veilige werkomgeving waarbinnen deze installaties een belangrijke rol spelen. GTI ontwerpt en installeert deze installaties en is dan ook de aangewezen partij voor het testen en onderhouden hiervan. Het certificaat moet worden gezien als een waarborg voor goed onderhoud.”

Sinds 2000 voert LPCB de LPS 1233 regeling uit die is gericht op de certificering van brandbeveiligingssystemen. De LPS 1233-3O is een verbreding van de bestaande certificering en wordt bestempeld als een onderhoudscertificaat. Harrit Broos, Algemeen Directeur LPCB: “GTI Noordwest is al jaren door LPCB erkend als sprinklerinstallateur. De organisatie heeft haar onderhoudsrapportages op orde en heeft deze eerste certificering verdiend.” De overheid voert momenteel beleidsregels in met een verwijzing naar het LPS 1233 productcertificaat voor onderhoud. De brandweer en verschillende milieudiensten zien toe op de naleving van deze regels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top