Harrit Broos
Harrit Broos • 2 minuten leestijd

Het CCV heeft in samenwerking met stakeholders zoals de brandweer en installateurs een certificatieschema woningsprinklerinstallaties ontwikkeld. CIBV heeft als eerste certificatie-instelling een licentieovereenkomst met het CCV gesloten om het certificatieschema te mogen gebruiken.

Aantal dodelijke slachtoffers neemt toe
Alle veiligheidsvoorzieningen ten spijt: het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van woningbranden is de afgelopen jaren helaas niet afgenomen. Om mensen een grotere overlevingskans te geven om uit een brandende woning of woongebouw te komen zijn woningsprinklerinstallaties ontwikkeld.

Echter zoals bij aanschaf van alle veiligheidsvoorzieningen, vergen het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een woningsprinklerinstallatie een gespecialiseerde vakbekwaamheid.

Controle
De certificatie-instelling CIBV controleert of de aangesloten sprinklerinstallatiebedrijven ook daadwerkelijk de benodigde kwaliteit leveren. CIBV maakt hierbij gebruik van het certificatieschema Woningsprinklerinstallaties, ontwikkeld door het CCV, onafhankelijk schemabeheerder.

Meer informatie over certificatie door CIBV voor woningsprinklerinstallaties op de betreffende pagina van de website van CIBV.

Top