Harrit Broos
Harrit Broos • 3 minuten leestijd

Vandaag zijn diverse positieve berichten in de media gekomen met betrekking tot het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Zo wil minister Opstelten huurhuizen inbraakproof maken. Bouwbedrijven, woningcorporaties en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaan samenwerken om woninginbraak tegen te gaan. Hierbij zullen meer dan 111.000 huurwoningen beter worden beveiligd tegen inbraak. Het doel is om in het eerste jaar 11.000 huurwoningen conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen te beveiligen. In 2020 zullen de overige 100.000 woningen moeten zijn aangepast. Donderdag 8 mei a.s. zal minister Opstelten het eerste Politie Keurmerk certificaat binnen dit project in Soesterberg uitreiken.

Vanavond, woensdag 7 mei 2014, is er een  uitzending van NCRV’s “Altijd Wat Monitor” op Nederland 2 om 21.30 uur met als onderwerp “Goede sloten tegen inbraak veel goedkoper dan Politie-inzet”.

In deze uitzending van NCRV komen misdaadeconoom Ben Vollaard van de Universiteit van Tilburg en criminoloog Jan van Dijk aan het woord. In het gesprek wordt aangegeven dat investeringen in inbraakpreventie veel minder kosten dan het verhogen van de politie-inzet. De kosten van inbraakpreventie zijn zelfs een kwart van de kosten als het berechten en vastzetten van inbrekers worden meegenomen.

Omdat alle sociale huurwoningen dertig procent van alle woningen in Nederland vertegenwoordigen, wordt door het beveiligen hiervan het grootse effect in inbraakreductie verwacht. Prioriteit zouden de huurwoningen in achterstandswijken moeten krijgen.

Media:

Bericht nu.nl

 

Top