Harrit Broos
Harrit Broos • 3 minuten leestijd

Afgelopen week zijn de eerste twee organisaties gecertificeerd om Uitgangspunten (UPD) en Specificaties Brandbeveiliging volgens het CCV Certificatieschema Uitgangspunten Brandbeveiliging op te stellen.

De twee organisaties zijn European Fire Protection Consultants (EFPC) te Bilthoven en DGMR te Arnhem.

Certificaat CCV Certificatieschema Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging voor European Fire Protection Consultants (EFPC) N.V.
Gerben van Hal (links) en Hielke Lootsma (midden) van European Fire Protection Consultants (EFPC) N.V. nemen de certificaten in ontvangst van Harrit Broos (rechts) van CIBV

Certificaat CCV Certificatieschema Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging voor DGMR Bouw B.V.
Johan Hoogeweg (links) en Ronald Oldegarm (midden) van DGMR Bouw B.V. nemen de certificaten in ontvangst van Harrit Broos (rechts) van CIBV

 

CIBV heeft twee weken geleden een licentie van het CCV verkregen om bedrijven op dit nieuwe certificatieschema te beoordelen. In het proces naar het verkrijgen van de licentie heeft CIBV onder toezicht van het CCV al een aanvang gemaakt met de beoordeling van de bedrijven zodat al twee weken na verkrijgen van de licentie de certificaten kunnen worden verstrekt.

Ander UPD opstellers die nog volgens de eigen CIBV Regeling UPD Opsteller zijn gecertificeerd, zullen in de komende periode ook worden beoordeeld volgens het CCV Certificatieschema.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) stelde de eisen van dit nieuwe schema op met opdrachtgevers, brandweer, verzekeraars en brandveiligheidsexperts. Het garandeert dat een uitgangspuntendocument voldoet aan de juiste kwaliteit en voorkomt kosten en oponthoud tijdens de bouw. In de komende periode zal door het CCV bekendheid worden gegeven aan het nieuwe schema. De bekendheid van het CCV merk maar ook de steun van brandweer en verzekeraars zal ervoor zorgen dat het draagvlak van gecertificeerde Uitgangspuntendocumenten en Specificaties wordt vergroot.

De opgestelde gecertificeerde Uitgangspuntendocumenten en Specificaties zullen herkenbaar zijn aan de onderstaande certificatiemerken.

Top