Harrit Broos
Harrit Broos • 3 minuten leestijd

Het CCV toetst regelmatig de eisen en aanbevelingen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan de huidige ontwikkelingen zoals nieuwe werkwijzen van inbrekers, de zogeheten modus operandi. Op basis hiervan zijn er nieuwe aangepaste versies verschenen van de Productenlijst en de Beveiligingsrichtlijn.

Productenlijst

Producten, zoals hang- en sluitwerk, op de PKVW-productenlijst zijn goedgekeurd en gecertificeerd door SKB-IKOB. De beveiligingsproducten op deze lijst zijn geschikt voor 3 minuten en soms zelfs voor 5 minuten inbraakwerendheid.

Infosheet

De nieuwe productenlijst is onder meer uitgebreid met nieuw hang- en sluitwerk: elektromechanische sloten, sluitplaten en mechatronische cilinders. Deze nieuwe producten worden ook in een aparte infosheet vermeld.

Beveiligingsrichtlijn

In de vernieuwde Beveiligingsrichtlijn is aandacht voor elektromechanische sloten en sluitplaten mechatronische cilinders. En dat niet alleen, er is nog meer veranderd en toegevoegd:

  • Extra aandacht voor benodigde zwaardere ramen en deuren voor 5 minuten inbraakwerendheid.
  • Besluit over het beveiligen van houten bergingen met een enkelvoudige wandconstructie.
  • Vastzetten van ramen en deuren.
  • Aanvullende voorwaarden voor het toepassen van twee SGK gecertificeerde raamboompjes of grendels op een naar buitendraaiende deur.

Downloaden Productenlijst, infosheet en Beveiligingsrichtlijn

Alle geldende versies van documenten voor de beveiliging van bestaande woningen zijn overzichtelijk aangegeven op de pagina Downloads PKVW.

Leeswijzer

Om woningen op PKVW-niveau te beveiligen, moet gebruik worden gemaakt van o.a. de PKVW-Productenlijst en Beveiligingsrichtlijn.

Zie hiervoor de leeswijzer hieronder, die u door erop te klikken kunt vergroten.

pkvw_leeswijzer_handboek_maxi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top