Martijn Oors
Martijn Oors • 3 minuten leestijd

Certificatieafspraak 2023-07

Recent heeft het CCV een certificatieafspraak gepubliceerd over Inbraakwerende kasten (safe en/of kluis).

In het certificatieschema BORG-B is in paragraaf 2.3.8 opgenomen dat een Inbraakwerende kasten (safe en/of kluis) geen onderdeel uitmaakt van het certificatieschema. Door de certificatieafspraak wordt dit wel onderdeel van de het certificatieschema BORG-B.

De gepubliceerde afspraak:
Een inbraakwerende kast (safe en/of kluis) zoals omschreven in paragraaf 4.2 Kluizen van de VRKI 2.0 kan onder voorwaarden als CO- of ME-maatregel deel uit maken van een af te geven kwaliteitsdocument/certificaat. De voorwaarden zijn genoemd onder paragraaf 4.2 Kluizen van de VRKI 2.0.

De afspraken die bedoeld worden in paragraaf 4.2 betreft onder andere:

  • Kluizen zijn getest door een geaccrediteerd Europees testinstituut conform EN 14450 of EN 1143-1 en heeft een dekkingsadvies voor contant geld en kostbaarheden volgens de informatiekaart kluizen van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW).
  • Vrijstaande kluizen die onderdeel uit maken van de beveiligingsmaatregelen volgens de VRKI 2.0 en die lichter zijn dan 1.000 kg, moeten altijd worden verankerd.

De certificatieafspraak kunt u vinden op de website van CIBV en hier downloaden:
2023-07 Inbraakwerende kast safe en of kluis

Mochten er naar aanleiding van dit nieuwsbericht nog vragen of opmerkingen zijn kunt u contact opnemen met Arnold van Beers (abs@cibv.nl) of Martijn Oors (mos@cibv.nl).

Top