Harrit Broos
Harrit Broos • 3 minuten leestijd

De nieuwe handboeken van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) zijn deze week gereed. Het CCV heeft in samenwerking met afnemers, leveranciers, verlichtingsbranche, PKVW-adviseurs en stedenbouwkundigen gezorgd voor een nieuw concept met nieuwe handboeken. Er zijn meer en grotere wijzigingen doorgevoerd dan de jaren daarvoor.

Structurele bijdrage
“Op verzoek van het brede werkveld is er een versoepeling in de PKVW-eisen ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat het vernieuwde PKVW en dit praktijkgerichte handboek een structurele bijdrage kunnen leveren aan de afname van het aantal woninginbraken”, aldus Annemarie Jorritsma, bestuurlijk trekker Woninginbraak. Lees het┬ácomplete artikel van Annemarie Jorritsma over PKVW.

Wijzigingen
De eisen en aanbevelingen die in de handboeken beschreven staan, zijn op vele punten versoepeld, waar nodig verduidelijkt, in enkele gevallen aangescherpt en zo gemaakt dat iedere partner beter op eigen verantwoordelijkheden kan worden aangesproken. Het totale overzicht van wijzigingen is aangegeven in een apart document met wijzigingen PKVW 2015 bestaande bouw.

Downloaden of bestellen
De handboeken gaan in op 1 januari 2015 en vervangen daarmee de handboeken van 2011. De handboeken zijn voor iedereen gratis te downloaden. Professionele veiligheidspartners kunnen bij het CCV een hardcopy van de handboeken gratis bestellen, zolang de voorraad strekt.

De nieuwe handboeken staan vanzelfsprekend ook op de PKVW download pagina van CIBV, waar alle actuele versies van noodzakelijke informatie voor PKVW bedrijven zijn te downloaden.

Vanaf vandaag, 1 december, is het PKVW handboek Bestaande Bouw 2015 beschikbaar. Later deze week volgt het PKVW handboek Nieuwbouw 2015.

Totstandkoming
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is eigenaar en beheerder van het PKVW. Elke drie jaar toetst het CCV de eisen en aanbevelingen van het Politiekeurmerk aan de huidige ontwikkelingen zoals nieuwe werkwijzen van de (gelegenheids)inbreker, de zogenaamde modus operandi.

Top