Harrit Broos
Harrit Broos • 3 minuten leestijd

Accreditatie
CIBV heeft in augustus 2019 een uitbreiding van de RvA accreditatie verkregen voor de CCV certificatieschema’s voor Leveren Onderhoud BBCV (Brandbeveiliging Opslag en Verkoop Consumentenvuurwerk).

CCV licentie
Begin oktober 2019 tekende CIBV de licentieovereenkomst voor BBCV met het CCV.

Certificatie van Bavel Brandbeveiliging voor BBCV
Op 27 oktober 2019 heeft CIBV Bavel Brandbeveiliging voor de CCV Certificatieschema’s gecertificeerd voor Leveren en Onderhoud BBCV. Bavel Brandbeveiliging is het eerste bedrijf dat voor deze certificatieschema’s gecertificeerd is.

Het Vuurwerkbesluit bepaalt dat de inrichting/gebouw waar opslag en verkoop van consumentenvuurwerk plaatsvindt, moet zijn voorzien van een brandbeveiligingsinstallatie die in geval van brand het aanwezige vuurwerk ongevaarlijk kan maken, ontruiming van de inrichting in gang kan zetten en hulpdiensten kan waarschuwen. Met deze certificatieschema’s is geborgd dat de producten die gecertificeerde bedrijven leveren voldoen aan een gewenste kwaliteitsniveau.

CCV-richtlijn consumentenvuurwerk.
Daarvoor is het wel van belang dat het Vuurwerkbesluit verwijst naar de CCV-richtlijn Brandbeveiliging voor opslag en verkoop van consumentenvuurwerk. Deze is via de CCV website te downlaoden.

We hopen dat de CCV-richtlijn binnenkort in het Vuurwerkbesluit zal worden aangewezen en daadwerkelijk voor brandbeveiliging kan worden gebruikt.

Interesse voor certificatie
Heeft u interesse voor de certificatie voor BBCV? Kijk dan op de pagina van deze website voor BBCV certificatie.

Top