Harrit Broos
Harrit Broos • 2 minuten leestijd

Metalstudwanden
De werkgroep Kwaliteitsbeheer Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft besloten tot een wijziging op het handboek PKVW Bestaande Bouw. Indien een metalstudwand wordt gebruikt als een uitwendige scheidingsconstructie van een woning dient, in het kader van de inbraakwerendheid, deze wand tenminste tot een hoogte van 2,4 m te voldoen aan weerstandsklasse 2 van de NEN 5096. U vindt het handboek op de website van het CCV. Op de website van het PKVW staan de wijzigingen gepubliceerd.

Download de besluiten vanaf de CIBV webpagina PKVW downloads , waar alle geldende documenten voor PKVW bedrijven overzichtelijk zijn aangegeven.

Vooraankondiging nieuwe handboeken
nieuwe_pkvw_handboekenHet PKVW-merk gaat met de tijd mee. Met ingang van 1 januari 2015 verandert een aantal eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De eisen en aanbevelingen die in de handboeken Bestaande Bouw en Nieuwbouw beschreven staan, zijn versoepeld, verduidelijkt, aangescherpt en zo gemaakt dat iedere partner beter op eigen verantwoordelijkheden kan worden aangesproken. De nieuwe PKVW-handboeken zijn vanaf begin december 2014 verkrijgbaar in de PKVW-webwinkel van het CCV.

Top