PKVW: Politiekeurmerk Veilig Wonen

PKVW certificatieschema Woningbeveiliging

Het CCV heeft besloten om per 01-01-2018 de uitvoering van PKVW keurmerk bij 1 uitvoeringsinstantie te plaatsen, te weten: CB&V te Wageningen.

CIBV is dan ook genoodzaakt om vanaf 01-01-2018 de certificatiewerkzaamheden voor het Polietiekeurmerk te beëindigen. In 2017 zullen wij de certificatiewerkzaamheden nog voortzetten. Mocht u vragen hebben over de wijzigingen van het Polittiekeurmerk na 01-01-2018, dan verwijzen wij u naar het CCV. Voor vragen over de uitvoering en afronding van de certificatiewerkzaamheden in 2017 kunt u uiteraard bij CIBV terecht.

 

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® bestaat uit onder andere een certificatieschema voor woningbeveiliging. Volgens dit certificatieschema kunnen erkende PKVW bedrijven bestaande woningen beveiligen zodat voor de beveiliging een certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt afgegeven. CIBV zorgt voor de certificering van PKVW bedrijven.

Op de pagina “Wat is het Politiekeurmerk” leggen we uit wat het Politiekeurmerk Veilig Wonen inhoudt.

Wat hierbij de rol van het PKVW bedrijf is, leggen we uit op de pagina “Wat doet een PKVW bedrijf“.

Tenslotte is op de pagina “Downloads” alle regelgeving te vinden die voor het PKVW bedrijf van belang is.

Voordelen van de erkenning voor het PKVW-bedrijf

  • PKVW erkend bedrijf certificatiemerk Politiekeurmerk

    Certificatiemerk PKVW erkend bedrijf

    het gecertificeerde PKVW-bedrijf mag het  hiernaast afgebeelde erkenningsmerk voeren omdat het voldoet aan de voorwaarden van het certificatieschema.

  • Het PKVW bedrijf monteert niet alleen hang- en sluitwerk, maar biedt ook vertrouwen. Het is niet zomaar een bedrijf: het levert een extra bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Nederland.
  • Het PKVW bedrijf profiteert van de grote naamsbekendheid van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De consument die een advies voor de beveiliging van zijn woning op het niveau van het certificaat Beveiligde Woning aanvraagt, weet dat hij bij een PKVW-bedrijf aan het juiste adres is. Bewoners die in een woning of wijk wonen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, weten dat ze in een veilig huis in een veilige wijk wonen, met 90% minder kans op inbraken en een afname in andere delicten. Dit is in vijftien jaar tijd voldoende bewezen.
  • De bedrijfsgegevens worden toegevoegd op https://cibv.nl/erkende-bedrijven/ en op de website van het CCV, waar het bedrijf door klanten gevonden kan worden.

Meer informatie over het Politiekeurmerk

Meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is te vinden op de website van het PKVW.

Door CIBV gecertificeerde PKVW bedrijven

Door CIBV erkende PKVW bedrijven zijn te vinden in de lijst hieronder en op deze site onder Erkende bedrijven en alle PKVW bedrijven zijn op de website van het CCV te vinden.

De volgende PKVW bedrijven zijn door CIBV gecertificeerd:

De Sleutels
DVH Veilig Wonen
Het Sleutel- en Slotenhuis A. Toller B.V.
Hooikaas B.V.
Inbraakproof
Reurslag Beveiligingstechniek
Staedion